Primele nereguli depistate la secții de vot din Gorj – GAZETA de SUD

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj face verificări la două secții de votare din Mătăsari, unde au fostt semnalate nereguli. Astfel, polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o secție de votare din comuna Mătăsari, un număr de 8 persoane ar fi introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către un bărbat care se prezentase pentru a şi exercita dreptul de vot.

La o altă secție de votare din comuna Mătăsari, polițiști din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două persoane au introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcția de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către membrii comisiei.

În ambele cauze la faţa locului s-a deplasat echipă operativă constituită la nivelul subunității, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot. De asemenea, la o secție de votare din Târgu Jiu, s-a semnalat cu un cetățean și-ar fi fotografiat votul. Poliția face verificări.

ȘTIRI VIDEO GdS