Primarul USR al Brașovului, suspectat de nereguli financiare în valoare de 3,5 milioane de lei

Curtea de Conturi a declarat ilegală o schemă pusă la punct de primarul municipiului Brașov, Allen Coliban. Auditorii publici externi din cadrul Camerei de Conturi Brașov confirmă faptul că edilul și-a capitalizat propriul club unde este și acum membru fondator. Prejudiciul creat este de 3,5 milioane lei, bani ce trebuie recuperați.

Prin schema pe care Curtea de Conturi o consideră ilegală, Primăria Brașov a acordat un sprijin financiar asociației în care membru fondator este chiar edilul Allen Coliban.

Mai mult, asociația unde primarul este membru fondator ar pus mâna și pe brandul, marca și stema FC Brașov și Fotbal Club Brașov România. În total, Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Mai precis, ACS FC Brașov Steagul Renaște, acolo unde Allen Coliban este membru fondator, a primit sprijin financiar chiar de la primărie, instituția fiind păstorită de același Coliban – această „inginerie financiară” fiind sesizată și de Curtea de Conturi, conform Newsbv.ro.

Coliban este membru fondator al Asociației Clubul Sportiv Scotch Club Brașov, redenumită ACS FC Brașov Steagul Renaște.

În tipul misiunii Camerei de Conturi nu au fost prezentate echipei de audit documente din care să rezulte faptul că Allexn Coliban nu mai apare ca membru fondator al Asociației FC Brașov Steagu Renaște. În ultimul act constitutiv actualizat prin încheierea Judecătoriei Brașov din data 15.06.2

Jurnaliștii brașoveni, citând Curtea de Conturi, remarcă faptul că Allen Coliban se află într-un vizibil conflict de interese. Mai mult, conform sursei citate, clubul de fotbal a primit de la Primăria Brașov și o bază sportivă gratuită.

În plus, asociația fondată de edilul Brașovului a obținut, cu titlul gratuit, a brandului, mărcilor și a stemei „FC Brașov” și „Fotbal Club Brașov România”, care aparțin domeniului privat al municipiului, scrie sursa citată. Aici, prejudiciul cauzat bugetului local, calculat de auditori, este de 73.603 lei.