Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache, SUSȚINUT de oameni în stradă continuă să ceară renumărarea voturilor. Paradoxul USR: la Sectorul 1 nu vrea numărătoare, la Sectorul 5 zice că vrea

Bătălia între servicii la Sectorul 1 al Capitalei continuă!

Un protest are loc în această dimineață în fața sediului BEC.  Primarul în funcție Dan Tudorache și susținătorii lui au ieșit miercuri în stradă pentru a cere renumărarea voturilor de la alegerile locale. Protestul are loc după ce Clotilde Armand a anunțat că s-a finalizat centralizarea și verificarea voturilor din Sectorul 1 și a ieșit învingătoare, la o diferență de peste o mie de voturi.

Interesant este în tot acest scandal care ia amploare că liderii USR susțin că nu doresc renumărea voturilor în cazul Sectorului 1, dar insistă pentru renumărare la Sectorul 5, acolo unde Cristian Băcanu, candidatul PNL – USR PLUS la funcția de primar, anunța că „se impune verificarea existenței unei fraude masive” în sectorul care l-a dat învingător pe Cristian Popescu Piedone.

Susținătorii strigă „Transparență” și „Renumărare”.

Alături de manifestați este și Dan Tudorache. Acesta a declarat că miercuri la ora 12.00 ar trebuie să fie luată o decizie.

Diferența dintre candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand și actualul primar, Dan Tudorache (PSD), s-a mai redus, miercuri dimineață, la 1,13%, potrivit ultimelor date de la BEC. 

„Atât timp cât și USR-PLUS strigă “Fraudă!”, și noi strigăm “Fraudă!”, cred că situația la Sectorul 1 trebuie clarificată, înainte de începerea unui nou mandat de primar, indiferent cine va conduce Primăria Sectorului 1 în următorii patru ani.

În ceea ce privește acuzațiile și circul făcut în ultimele zile de contracandidata mea, cred că ele sunt clar demontate aici”, a comentat Tudorache pe Facebook.

40.94% Clotilde Armand

39,81% Dan Tudorache

Daniel Tudorache cere renumărarea voturilor. 

“O cer de peste 48 de ore, de când am constatat primele nereguli la procesele verbale. Am descoperit mai multe secții cu o discrepanta reala între numărul de voturi la primarul de sector, general. Marți s-au renumarat undeva la 9 secții. Între ele erau diferențe mari. Asta înseamnă că sigur la fiecare secție de votare dacă e o diferență de minim 7 voturi depășim cele 1000 de voturi. Cei care sunt câștigători cer să nu fie renumărate pentru că știu ce s-a întâmplat. Noi am descoperit că nu erau procesele verbale ale noastre cu cele ale altor partide bagate în sistem.

Dan Barna era în Biroul Electoral al Sectorului 1. De luni s-a mutat aici. A stat multe ore în interior, deși nu avea voie. În interior au voie doar candidații. Noi știm că el nu candidează la nimic”, a declarat Dan Tudorache, miercuri dimineață la România TV.

Vă vom ține la curent cu toate evenimentele.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro