Primarul din Argeş acuzat de hărţuire sexuală a unei tinere, exclus din PSD. Mihai Georgescu a mai stat în închisoare pentru evaziune fiscală

Mihai Georgescu, primarul comunei argeşene Călineşti, a fost plasat marţi 28 iunie sub control judiciar de către procurori, având interdicţia de a îşi mai exercita funcţia. Mihai Georgescu este acuzat de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

În plus, magistraţii Judecătoriei Topoloveni au decis că Mihai Georgescu nu are voie să intre în contact cu martorii. Şi tot începând de marţi 28 iunie, Mihai Georgescu a fost exclus din PSD. ”Ca urmare a hotărârii Judecătoriei Topoloveni, PSD Argeş a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. PSD Argeş se delimitează şi întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”, precizează reprezentanţii PSD Argeş.

Mihai Georgescu este acuzat că în perioada octombrie 2021-mai 2022 ar fi pretins favoruri sexuale unei angajate pentru a o muta pe altă funcţie. Iată ce îi spunea printre altele primarul Mihai Georgescu tinerei în înregistrarea făcută publică chiar de către tatăl acesteia: ”Te pot angaja pe cabinetul meu. Îţi dau 35 de milioane, mă duci, mă aduci, chestii de astea… Îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei. Dacă am şi eu nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră două într-o zi, să fii la dispoziţia mea. Îţi asigur tot ce vrei, stabilitate locului de muncă, prime, relaţii tot ce vrei, te duc în lumea bună”. Mihai Georgescu a fost ales primarul comunei Călineşti din septembrie 2020, când a obţinut 52% dintre voturi.

Georgescu este recidivist. În perioada 2011-2013, acesta a petrecut aproape doi ani în închisoare pentru evaziune fiscală.