Actualitate

Primarul, către floreșteni: “Avem nevoie de o abordare mai strictă a coronavirusului”

Primarul, către floreșteni: “Avem nevoie de o abordare mai strictă a coronavirusului”
Distribuiți acest articol!

Noul edil, Bogdan Pivariu, le-a transmis sâmbătă locuitorilor celei mai mari comune din România că trebuie să acționeze concertat pentru scădea incidența îmbolnăvirilor care a ajuns la 7,15 la mie.

“Având în vedere situația epidemiologică și evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 confirmate pozitiv în ultima perioadă, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a înaintat o serie de propuneri de măsuri către guvern, care să fie valabile începând de luni, 9 noiembrie, pe întreg teritoriul țării.

Potrivit informărilor valabile până ieri, incidența îmbolnăvirilor în comuna Florești se situează la 7,15 la mia de locuitori, în creștere de la 6,28, cât a fost raportat la 5 noiembrie.

În ceea ce privește activitatea unităților de învațământ, acestea rămân închise la nivelul comunei Florești. În cazul suspendării activității creșei din Cetatea Fetei luată în CLSU în 28 octombrie, două testări consecutive nu au arătat nici un rezultat pozitiv la infectarea cu SarsCov2 în rândul personalului”, conform primarului.

Persoanele confirmate pozitiv cu Covid-19 și aflate în izolare sau carantină la domiciliu sunt monitorizate și cu ajutorul Poliției Locale, aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Interne.

“Lupta împotriva acestui virus este cel mai important și dificil proces în această perioadă pentru administrația publică, dar cu siguranță ne-a schimbat într-un fel sau altul viața tuturor. Protejarea sănătății cetățenilor este prioritatea principală pentru mine.

Avem nevoie de o abordare mai strictă pe termen scurt, pentru a putea reveni curând la modul de viață cu care eram obișnuiți. Noi, autoritățile, nu vom reuși fără ajutor. Este momentul să începem să gândim și să acționăm ca o comunitate unită. Mă bazez pe voi, toți. Împreună putem reuși să reducem numărul îmbolnăvirilor în rândul floreștenilor!”, susține Pivariu.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...