Primăriile sunt în colaps. Nu avem buget și vor fi aproape ZERO investiții în acest an

Surse din interiorul guvernului României arată că lucrurile nu stau deloc bine acolo. Alianța USR cu PNL și UDMR nu funcționează deloc bine, există neînțelegeri majore și fiecare trage la propria căruță. De altfel aceștia nu au reușit să ajungă la un acord simplu, respectiv cel care vizează bugetul țării.

La acest moment în fața parlamentarilor nu a fost pus nici un buget. Asta înseamnă că mai devreme de luna martie el nu va putea fi aprobat, în aprilie se vor aproba județele și deconcentratele și abia în luna mai se aprobă bugetul comunităților locale. Vorbim practic despre un dezastru deoarece acestea nu pot porni noi proiecte până atunci, dar având în vedere termenele de aprobare, autorizare și licitare, România a pierdut un an.

Bugetul trebuia să fie aprobat încă din luna decembrie pentru ca în februarie primarii să aibă pe masă banii pentru activitatea curentă. Acum majoritatea unităților administrative funcționează pe avarie, se fac numai plățile minim obligatorii.

Florin Cîțu nu este un politician puternic și care poate să poată țină în frâu această construcție, care este oricum văzută ca una temporară. USR nu a reușit să ducă în guvern o echipă de profesioniști ci de habarniști. Lucrurile sunt catastrofale iar PNL poartă deja negocieri pe ascuns pentru susținerea PSD.

Se prefigurează că în a doua jumătate a anului vom avea un guvern minoritar PNL susținut din umbră de către PSD. PNL va forța ca USR să anunțe plecarea de la guvernare și apoi se va folosi de acest lucru pentru a-și duce planul la îndeplinire.

 » citește mai multe pe www.RO365.ro