ROPRES

Primăria Suceava, acaparată de nepotism. Deputații AUR de Suceava cer autorităților centrale să intervină

Distribuiți acest articol!

Caz deosebit de grav la Primăria Suceava. Membrii a 22 de familii sunt angajați ai instituției. Primarul susține că toate angajările s-au făcut corect și că această situație nu încalcă legea. Deputații AUR de Suceava Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu au sesizat acest caz premierului Nicolae Ciucă și solicită acestuia să trimită Corpul de control la primărie. Ei susțin că din cauza nepotismului și a incompetenței sucevenii nu au acces la servicii de calitate.

Deputații AUR susțin că, de fapt, procentul persoanelor aflate în incompatibilitate este de aproape 50% dintre angajați, dacă luăm în calcul finii, nașii și cumătrii care lucrează la primăria Suceava. „Ceilalți angajați lucrează sub teroare, ceea ce face imposibilă desfășurarea unei activități normale în favoarea cetățeanului și funcționarea normală a serviciilor publice în Primăria Suceava”, precizează Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu.

Ei acuză primarul de problemele nerezolvate: sucevenii nu apă caldă, dar sunt taxați ca atare pentru că mai mult de 50% din rețelele termice au pierderi uriașe pe care le plătește cetățeanul. Și tot în Suceava se practică cele mai mari taxe pentru salubritate: este vorba despre „suprataxa Lungu” (după numele primarului- n.r.) pentru ecologizare, însă buncărele sunt permanent pline, iar colectarea selectivă a deșeurilor este făcută, și astăzi, încă o dată la sediul operatorului  de salubritate, pe banii sucevenilor.

Deputații AUR susțin că absolut nimic nu se face fără știrea primarului. O altă situație gravă este faptul că se construiește haotic deoarece primăria nu a Planul Urbanistic General (PUG).

În acest context, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu cer premierului Nicolae Ciucă să trimită Corpul de control la primărie pentru a verifica modul în care au fost făcute angajările:

Solicităm să vă implicați dumneavoastră personal, domnule prim-ministru, întrucât nu mai avem încredere în corpul de control al componentei de administrație din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, care nu a intervenit când a fost sesizat pentru cheltuielile voluptorii și tunul financiar ce este în desfășurare la lucrarea privind reabilitarea acoperișului Palatului Administrativ Suceava, ars în incendiu, la care s-a alocat o sumă aproximativ egală cu cea pentru renovarea Palatului Culturii din Iași”.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...