Primăria pleacă la „vânătoare“ de terenuri, opoziţia o verifică la cheltuieli

Primăria pleacă la „vânătoare“ de terenuri, opoziţia o verifică la cheltuieli. Şedinţa ordinară de joi a Cosiliului Local (CL) Craiova a debutat în forţă, cu o rectificare de buget care a stârnit discuţii aprinse, a continuat cu o adevărată vânătoare de terenuri private şi s-a încheiat cu retragerea titlului de „cetăţean de onoare al Craiovai“ celor doi foşi lideri PSD, Adrian Năstase şi Miron Mitrea.
Împărţirea sumelor primite la rectificare şi cheltuielile planificare nu au fost chiar pe placul consilierilor alianţei de dreapta din CL (PNL şi USR-PLLUS). Aceştia au solicitat executivului o mai bună gestionare a banului public. Reproşurile au vizat cheltuielile mari cu întreţinerea spaţiilor verzi şi cu schimbarea gazonului de la stadionul de fotbal. 4.162.000 de lei au fost solicitaţi în plus pentru întreținerea zonelor verzi, în timp ce 3.434.000 de lei au fost bugetaţi pentru înlocuiriea suprafeţei de joc de pe „Ion Oblemenco“. 
Consilierul local din partea PNL, Teodor Sas, a cerut ca banii destinaţi îngrijirii spaţiilor verzi să fie cheltuiţi pentru repararea şi dotarea şcolilor, în timp ce din tabăra USR-PLUS a venit propunerea ca schimbarea gazonului să fie suportată de acum încolo de cele două echipe care îl folosesc: Universitatea şi FCU. „Am înţeles că gazonul este un bun consumabil, dar eu propun ca de anul viitor să avem în vedere ca suma pentru schimbarea lui să fie recuperată de la cele două echipe care folosesc stadionul“, a cerut Cezar Drăgoescu. Adrianei Ungureanu (PNL) i s-a părut mare şi suma de 161.000 de lei pentru „servicii de expediere notificări taxă de salubrizare către contribuabili“. 
Se vrea și o expertiză a suprafeței de joc
La rândul său, avocatul Lucian Săuleanu (USR-PLUS) s-a legat de „costul mare al schimbării gazonului“ şi a solicitat o expertiză pentru a afla ce se întâmplă, de fapt,

 » Aflați mai multe informații aici.