Prima reacție a lui Vladimir Putin după moartea lui Mihail Gorbaciov

Vladimir Putin transmite „profunde condoleanțe” după moartea fostului lider al URSS,Mihail Gorbaciov, a spus, pentru agenția rusă RIA Novosti, Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Potrivit reprezentantului său, Putin va transmite în această dimineață o telegramă familiei și apropiaților fostului președinte sovietic. Mihail Gorbaciov, liderul care a pus capăt Războiului Rece fără vărsare de sânge, dar nu a reușit să împiedice prăbușirea Uniunii Sovietice, a murit marți, la vârsta de 91 de ani, la Moscova, după o boală îndelungată. ADVERTISING „Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit în această seară, după o boală gravă îndelungată”, a transmis Spitalul Clinic Central din Moscova, citat de TASS. Gorbaciov a fost spitalizat chiar la începutul pandemiei, la cererea medicilor de la Spitalul Clinic Central, și, de atunci, se afla sub supravegherea acestora, precizează TASS. Un apropiat al familiei a precizat, pentru aceeași agenție rusă, că fostul lider va fi înmormântat la cimitirul Novodevichy din Moscova, alături de soția sa.

„Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit în această seară, după o boală gravă îndelungată”, a transmis Spitalul Clinic Central din Moscova, citat de TASS. Gorbaciov a fost spitalizat chiar la începutul pandemiei, la cererea medicilor de la Spitalul Clinic Central, și, de atunci, se afla sub supravegherea acestora, precizează TASS. Un apropiat al familiei a precizat, pentru aceeași agenție rusă, că fostul lider va fi înmormântat la cimitirul Novodevichy din Moscova, alături de soția sa.

Gorbaciov, ultimul președinte sovietic, a încheiat mai multe acorduri de reducere a înarmării cu Statele Unite și parteneriate cu puterile occidentale pentru a înlătura Cortina de Fier, care diviza Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial, ceea ce a dus la reunificarea Germaniei.