Prim-ministrul Florin Cîţu dorește deschiderea restaurantelor la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri că deschiderea restaurantelor la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate este o propunere care urmează să fie discutată vineri în comitetul interministerial, menţionând că fiecare ţară are o modalitate de a motiva populaţia să se vaccineze.

Întrebat, la finalul şedinţei de guvern, dacă deschiderea restaurantelor la capacitate maximă doar pentru persoanele vaccinate nu reprezintă o formă de discriminare, prim-ministrul a replicat că este vorba despre o propunere care urmează să fie discutată cu reprezentanţii mai multor ministere.

„Vineri o să fie comitetul interministerial şi acestea sunt propuneri. Propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne – toţi miniştrii vor fi acolo -, Ministerul Justiţiei şi vom vedea care vor fi de fapt soluţiile. Am spus cum aş vedea eu lucrurile şi acestea sunt propuneri. Până la urmă, există un mod de a motiva populaţia. Fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia. Am văzut şi Germania foloseşte acest model. Dacă în Germania este OK să motiveze, să aibă beneficii pentru persoane vaccinate, cred că putem să fim şi noi OK. Până la urmă, este singura soluţie de a scăpa de pandemie: vaccinarea. Şi faptul că lumea se vaccinează – eu cred că este normal, din punctul meu de vedere, să poţi să beneficiezi şi o parte din restricţii să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a arătat premierul într-o declaraţie de presă