ROPRES

Prețurile la gaze vor fi majorate în plină iarnă

Distribuiți acest articol!

E.On, unul dintre marii furnizori de gaze naturale pentru populație, şi-a notificat clienții în legătură cu majorarea prețurilor din contracte, începând din ianuarie 2023. Consumatorii casnicii care se încadrează plătesc însă în continuare prețurile plafonate.

E.On a anunțat clienții care au planul tarifar denumit Start Gas, că, începând cu 21 ianuarie, gazele se vor scumpi. Prețul gazelor-marfă din contract va crește la aproximativ 1 leu/kWh (0,997 lei).

Prețul final, cu toate tarifele și taxele ajunge astfel la 1,33 lei/kWh. În momentul de față, pe acest plan tarifar, prețul este de 0,69 lei/kWh.

E.On justifică majorarea prin creșterea prețului gazelor din piață.

“Criza energetică existentă în întreaga Europă influențează în mod direct și piața de energie din România. Prețul gazelor naturale din piața angro este calculat în raport cu prețul energiei electrice, care a crescut semnificativ, ajungând să se tranzacționeze pe piețele la termen la prețuri maxime istorice.

Toate aceste elemente ne pun în imposibilitatea menținerii prețului contractual actual.

Pe fondul modificărilor substanțiale ale condițiilor care au stat la baza încheierii inițiale a contractului dintre părți, te informăm că suntem nevoiți să actualizăm prețul de contract”, anunţă furnizorul de gaze.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...