ROPRES

Prețul locuințelor noi va exploda în România: Se impun standardele UE, cu zero emisii ale construcțiilor noi

Distribuiți acest articol!

Prețul locuințelor noi din România e așteptat să sară în aer în următorii ani. Standardele UE privind clădiri cu zero emisii vor intra în vigoare și în România. Practic, asta înseamnă materiale mai scumpe, cost de producție majorat, care se va resimți și în prețul de vânzare. Experții din domeniu au discutat despre standardul nZEB la Timișoara.

Scopul e economia de energie

„Din start conceptual este economia. Economia de energie. Multă lume crede că tehnlologia ne salvează. Da, ne salvează dacă o folosim corespunzător și o implementăm acolo unde mai întâi putem economisii și mai apoi asigurăm din surse regenerabile energie necesară fucționării clădirii. Cum facem acest lucru? Mai întâi prin termoizolare, mai apoi prin orientarea corespunzătoare a clădirii, printr-o ventilație cu recuperare de căldură aplicată clădirii, asigurarea unei etanșeități, toate acestea sunt principiile de proiectare pentru case pasive, care sunt aplicabile și la clădirile nZEB”, a declarat arhitectul Dan Stoian, unul din organizatorii Săptămâna nZEB de Timișoara, conform Adevărul.ro.

Standardele nZEB se aplică cu greutate în România, însă din cauza prețurilor ridicate la încălzire tot mai mulți români pun accent și pe eficiența energetică atunci când aleg o locuință nouă.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...