Premierul Cîțu: „Salariile mari trebuie justificate”

Florin Cîțu a vizitat astăzi Institutul „Matei Balș” la o zi după tragedia în care și-au pierdut viața cinci persoane. Premierul susține că vinovații vor plăti consecințele, dar că salariile mari ale bugetarilor trebuie să fie justificate.

Spre deosebire de președintele Klaus Iohannis, care a ținut o scurtă declarație de presă, mesajul lui Florin Cîțu a venit prin intermediul unei postări pe Facebook. El nu a dorit să ofere o declarație, deși avea această posibilitate.

Florin Cîțu susține că principala sa grijă a fost să se asigure că celor care anchetează incendiul nu le lipsește nimic și că „nu va exista pauză în această anchetă”. Premierul a discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, dar și cu doctorul Apostolescu, cel care era de gardă în noaptea tragediei.

„Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate. Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, au fost cele două mesaje lansate de premierul Cîțu.

Sursă text: romania.europalibera.org

Sursă foto: gandul.ro