Premierul Ciolacu scumpește manualele înainte de începerea anului școlar

Vine un potop de taxe mărite sau introduse peste România. Guvernul condus de Marcel Ciolacu pregătește un set de măsuri fiscale semnificative prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, care îi va sărăci pe români.

Deficitul bugetar foarte mare, dublat de inflație și încasări sub așteptări, a făcut ca Guvernul să ia decizia creșterii unor taxe și introducerii altora noi, astfel românii se văd cu mai puțini bani în buzunar de la lună.

Premierul PSD, Marcel Ciolacu, nu s-a mulțumit cu eliminarea facilităților fiscale pentru anumite sectoare ci s-a gândit să crească taxele și pentru manuale și rechizitele școlare. Potrivit draftului de OUG, se prevede o creștere a TVA-ului de la 5% la 9% pentru manuale. Cei mai afectați de această măsură sunt producătorii de carte și familiile care vor fi nevoite să scoată bani în plus din buzunar la început de an școlar.

Practic, Marcel Ciolacu devine pe zi ce trece o copie a fostului premier Emil Boc, care acum 13 ani anunța cele mai dure măsuri de austeritate din istoria postdecembristă a României. PSD și PNL nu s-au schimbat deloc. De fiecare dată când dau de probleme pun totul în cârca populației sărăcite și asuprite de o clasă politică incompetentă.