Premierul a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Industriei Lemnului – Prolemn pe tema..

Premierul a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Industriei Lemnului – Prolemn pe tema administrării corecte şi durabile a pădurilor

2020-06-18 16:39:17Nr afisări

Modifică dimensiunea fontului:

Premierul Ludovic Orban şi ministrului Mediului, Costel Alexe, au discutat, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Asociaţiei Industriei Lemnului – Prolemn, referitor la administrarea „corectă şi durabilă” a pădurilor, precum şi la „sistemul de trasabilitate şi certificare a provenienţei legale a masei lemnoase”.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, discuţiile au avut loc în perspectiva operaţionalizării noului SUMAL, sistem de monitorizare a fondului forestier.

„Această măsură, coroborată cu înăsprirea sancţiunilor cuprinse în Codul Silvic, va contribui la combaterea tăierilor neautorizate şi transportului ilegal de masă lemnoasă, obiectiv asumat de Guvern”, a afirmat ministrul Mediului, citat în postare.

Alte teme de pe agenda de dialog s-au referit la creşterea accesului la finanţare europeană pentru operatorii şi producătorii de lemn şi încurajarea antreprenoriatului în acest sector.

Conform postării, premierul Orban a subliniat, pe aceste subiecte, că finanţarea corectă şi o legislaţie predictibilă sunt elemente importante pentru stimularea industriei de prelucrare a lemnului,

 » Citește tot articolul pe www.agerpres.ro