Premieră mondială: restaurantele pot servi preparate din carne obținută în laborator

Restaurantele din Singapore sunt primele din lume care vor putea servi clienților preparate din „carne de pui artificială”.

Această carne este ecologică, pentru că nu presupune sacrificarea animalelor. Astfel, țesutul folosit este obținut prin cultivarea în laborator, fiind utilizate doar câteva celule animale.

Invenția aparține unui start-up american, Eat Just, care anunță că a primit deja toate autorizațiile necesare pentru ca această carne artificială să fie folosită în prepararea de nuggets de pui în restaurante.

Este o adevărată rezoluție pentru industria alimentară, mai ales că în ultimii ani au apărut dezbateri tot mai intense legate de sacrificarea animalelor pentru consum.

Astfel, carnea artificială poate deveni o soluție pentru persoanele care nu sunt de acord cu uciderea animalelor, dar nici nu vor să consume numai produse pe bază de plante.

Pentru început, prețul acestui tip de carne va fi destul de mare, dar, dacă va ajunge să fie vândut pe scară largă, în mai multe țări, atunci va deveni mai accesibil.

În timp, carnea artificială ar putea ajunge să fie mult mai ieftină decât cea obișnuită, aspect foarte important, mai ales că resursele de hrană vor fi din ce în ce mai limitate, pe măsură ce populația globului devine tot mai numeroasă.

Compania , Eat Just lucrează deja la proiecte similare și intenționează să creeze în laborator un echivalent pentru pieptul de pui.

În restaurantele din Singapore se consumă deja chiftele făcute din fructe tropicale în loc de carne și „fructe de mare” cultivate în laborator.


 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: