Pregătiri pentru un scenariu negru. Spitalul de Copii vrea un stocator de oxigen mai mare

În contextul crizei acute de oxigen pe care o străbat unităţile medicale din Iaşi, reprezentanţii Spitalului de Copii vor să se pregătească pentru scenariul cel mai negru. Aceştia vor să dubleze capacitatea stocatorului de oxigen, de la 10.000 la 20.000 de litri.La finalizarea investiţiei, reprezentanţii spitalului vor avea atât certitudinea creării unor stocuri suplimentare, cât şi posibilitatea de a trata mai mulţi pacienţi în acelaşi timp, dat fiind faptul că a fost date în uz şi o parte dintre spaţiile aflate în modernizare şi reabilitare.

„Nu avem probleme cu oxigenul, nici de aprovizionare, dar vom lansa un acord-cadru, o licitaţie, în urma căreia vom dubla capacitatea stocatorului de la 10.000 la 20.000 de litri. Am luat această decizie pentru că, în cadrul reabilitării, fiecare pat de pe noul tronson va avea priză de oxigen şi de aer comprimat, şi atunci vrem să fim pregătiţi pentru eventualitatea dublării consumului”, a declarat Alina Belu, managerul unităţii medicale.

În momentul de faţă, consumul de oxigen de la spitalele din Iaşi este la un record istoric, iar inclusiv unităţile medicale care au propriile fabrici de oxigen nu mai fac faţă şi au nevoie să îşi creeze stocuri. Acest lucru a dus la o incapacitate a furnizorilor de oxigen să poată satisface toate solicitările, iar weekeendul trecut Spitalul de Boli Infecţioase a fost la un pas să utilizeze oxigen tehnic, fiindcă nu mai avea oxigen medical.

 » Aflați mai multe informații aici.