Pregătiri de iarnă în Ungaria: Oficialii au ca țintă reducerea consumului cu 25% în instituții publice. Cum procedează Finlanda

În majoritatea țărilor europene, populația este îndemnată să facă economii la curent și gaze. Guvernele fac planuri pentru reducerea consumului. Ungaria anunță că are ca țintă o reducere a consumului în instituții publice cu 25%. Iar populația este îndemnată, de asemenea, să folosească gazul și electricitatea cu moderație. Se fac pregătiri și în Finlanda: de teama unor întreruperi în alimentare, statul deschide două centrale electrice de rezervă.

Guvernul Ungariei intenționează să reducă consumul de gaze cu 25% la instituțiile și companiile publice. Consumul necesar va fi asigurat în continuare în spitale și alte centre sociale și de îngrijire.

Intențiile au fost prezentate de către șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, care a îndemnat populația să folosească gazul și electricitatea cu moderație.

Guvernul de la Budapesta va reglementa prețurile lemnului de foc pentru a menține un nivel accesibil populației care se încălzește astfel.

Finlanda deschide două centrale electrice de rezervă pentru a preveni întreruperile de curent
Operatorul finlandez de rețea electrică Fingrid a anunțat că reparații au fost făcute la un reactor considerat crucial pentru a asigura resurse de energie la iarnă.

În majoritatea țărilor europene, populația este îndemnată să facă economii la curent și gaze. Guvernele fac planuri pentru reducerea consumului.