Prefectul judeţului Giurgiu: Primim sesizări că este număr mare de persoane care solicită vize de flotant

Prefectul judeţului Giurgiu, Florentina Stănculescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că primeşte sesizări de la cetăţeni cu privire la faptul că în judeţ ar fi un aflux mare de persoane care solicită vize de flotant în această perioadă, ea referindu-se şi la „opacitatea” angajaţilor de la Evidenţa Persoanelor care nu comunică aceste numere, transmite Agerpres.

„Vizele de flotant reprezintă o problemă foarte delicată care trenează de foarte mulţi ani şi au spus-o în videoconferinţa de azi prefecţi de la PNL, nu prefecţi susţinuţi de PSD. În judeţ avem diverse sesizări şi puncte de vedere de la cetăţeni că, în anumite localităţi, în anumite UAT-uri, este un aflux de persoane, mulţi, în număr mare, care vin să îşi facă vize de flotant, dar avem opacitatea celor de la Evidenţa Persoanelor şi de la Baza de date pentru Evidenţa Persoanelor care nu ne comunică acest număr, din punct de vedere statistic, şi noi nu avem pârghiile necesare pentru a impune acest lucru”, a declarat pentru AGERPRES, prefectul judeţului Giurgiu, Florentina Stănculescu, la finalul primei videoconferinţe a Comisiei Tehnice pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor din iunie 2024.

Prefectul Florentina Stănculescu a mai arătat că un răspuns ferm cu privire la aceste situaţii este aşteptat prin implicarea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, care va solicita o transparenţă în comunicarea acestor date la nivel naţional.

De asemenea, subprefectul judeţului Giurgiu, Mirel Brăgaru, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că aceste date sunt solicitate doar din punct de vedere statistic.

„Nu solicită nimeni date personale, vrem date doar din punct de vedere statistic pentru a şti câte vize de flotant se fac în această perioadă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, voi solicita la AEP şi în teritoriu o situaţie cu secţiile de votare din judeţ care sunt amenajate în primării şi în spaţii private pentru că, la nivel naţional, am înţeles că există şi astfel de situaţii „, a afirmat subprefectul judeţului Giurgiu, Mirel Brăgaru.

La ultimele alegeri, în judeţul Giurgiu au fost organizate un număr de 425 de secţii de votare.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea