Poziția AUR este categorică: Vom respinge creșterea salariilor parlamentarilor

George Simion, președintele AUR, vorbește despre creșterea salariilor parlamentarilor dar și a altor funcționari cu salarii foarte mari: „numai peste cadavrul meu”.

El explică și ceea ce s-a întâmplat și va face o analiză internă pentru a se stabili în clar cum s-a ajuns în această situație: „PSD, PNL și UDMR folosesc tot felul de subterfugii pentru a introduce privilegii pentru politicieni. Au venit la Senat cu o propunere de amendare a unor prevederi cu doar 15 minute înainte de vot. Se amestecă lucrurile bune cu avantajele lor pentru ca atunci când votezi să nu o poți face decât la pachet”.

Președintele AUR cere și o anchetă internă:

„Dacă va exista un singur deputat AUR care să își voteze o mărire de salariu va fi dat afară. Nu este o amenințare, este o constatare.

În actuala criză UDMR a băgat un amendament cu doar 15 minute înainte de vot. Inclusiv ai noștri senatori au greșit, au votat, din neștiință. Este momentul pentru toleranță zero pentru politicienii care își votează creșteri de salarii.

Nu se va întâmpla acest lucru decât peste cadavrul meu. Legea va ajunge la Camera Deputaților care este cameră decizională. Putem să dăm o creștere a salariilor mici cu rata inflației, dar nu admitem ca să creștem salariile politicienilor, ale parlamentarilor.

La revedere celor care doresc să facă acest lucru, nu se vor crește salariile parlamentarilor în numele meu sau în numele AUR” a susținut președintele AUR, George Simion.

PSD, PNL și UDMR au dat o ordonanță de urgență prin care să se crească salariilor unor bugetari , printre care și parlamentarii, cu 10%. AUR se opune categoric unei astfel de prevederi.