Poveștile triste ale celui mai mare sanctuar de cai din Europa ar putea sfârși tragic, din cauza pandemiei

Ani la rând, aici au ajuns aproape 1.200 de cai care altfel sfârșeau la abator. Dar Fundația Centaur, care oferă adăpost animalelor salvate, are acum probleme. Fundația supraviețuiește din donații și pandemia a redus generozitatea donatorilor. O realitate dureroasă pentru o activistă dedicată cauzei. Totuși, ea speră că se mai poate face ceva pentru a cruța caii de la o soartă crudă. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:00 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30. 

Aceste animale au găsit un adăpost sigur aici, la cel mai mare sanctuar de cai din Europa. Sunt peste 500 și aparțin Fundației Centaur din Szczedrzykowice, în sudul Poloniei.

„Avem aproape 400 de hectare de teren la dispoziție, plus o zonă pentru perioada de iarnă. Asta le permite animalelor să trăiască în semi-sălbaticie, cât mai aproape de natură, în cea mai mare parte a timpului”, explică Weronika Nieborak, de la Fundația Centaur.

Caii au trecut prin întâmplări traumatizante

Aceste animale sunt norocoase: unele au fost salvate de la abator, altele au fost cedate chiar de proprietarii lor. Multe au putut fi salvate de la moarte doar cu ajutorul donațiilor.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro