Economie

Poșta Română se luptă cu Pink Post

Poșta Română se luptă cu Pink Post
Distribuiți acest articol!

Compania Națională Poșta Română și Pink Post Solutions au depus oferte pentru furnizarea de servicii poștale către Primăria Sectorului 4, București, și instituțiile subordonate, contractul fiind estimat la 9,5 milioane de lei, fără TVA, pentru 3 ani.

“Obiectul achiziției va fi reprezentat de servicii poștale și de curierat, constând în colectarea și sortarea, transportul și livrarea către destinatari persoane fizice și juridice a plicurilor și coletelor, în grautate de până la 2.000 grame, precum și asigurarea monitorizării, implementării și funcționării corespondenței prin intermediul interconectării sistemului informatic deținut de beneficiar cu cel deținut de prestator”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PREMIERĂ Pentru a evita pierderea distribuției pensiilor de stat, Poșta Română a decis să presteze fără compensații anumite servicii. Ofertă financiară de zero lei. Competitor indicat – Pink Post

Poșta Română este unul dintre cei mai mari jucători locali de profil, are peste 23.500 salariați și o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități. Anul trecut, afacerile au atins 1,29 miliarde de lei, de la 1,27 miliarde de lei în 2019, iar profitul net a urcat la 29,4 milioane de lei, comparativ cu 24,4 milioane de lei în anul precedent.

Compania este controlată de Ministerul Cercetării – 93,52% și Fondul Proprietatea – 6,48%. Pentru acest an, conform unei HG, compania și-a bugetat un profit net de 26,99 milioane de lei la venituri totale de 1,463 miliarde de lei.

Pink Post a fost înființată în 2009, odată cu lansarea companiei de servicii poștale Total Post. Doi ani mai târziu, în 2011, Total Post a achiziționat TCE Post, iar în 2017 compania a anunțat extinderea operațiunilor prin fuzionarea cu Postmaster.

Compania a devenit astfel membră a grupului Octra Holding, deținut de Octavian Radu.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...