ROPRES

Polonia cumpără rachete subsonice anti-navă cu o rază de acţiune de peste 185 de kilometri

Polonia va achiziţiona patru sisteme norvegiene de rachete anti-navă, pentru o sumă totală de circa 16 miliarde de coroane norvegiene (1,4 miliarde de euro), a anunţat marţi constructorul acestor sisteme, grupul Kongsberg Defence&Aerospace, informează AFP, potrivit Agerpres.

Armata poloneză a fost prima clientă a acestui sistem de apărare de coastă construit în jurul rachetei NSM (Naval Strike Missile) în 2008 şi a trimis o nouă comandă în 2014, subliniază Kongsberg într-un comunicat. „Noile livrări vor continua până în anii 2030”, potrivit comunicatului.

Naval Strike Missile este o rachetă subsonică cu o rază de acţiune de peste 185 de kilometri şi poate fi trasă de pe diferite platforme navale sau terestre, împotriva unor ţinte de pe mare sau de la sol.

Potrivit Kongsberg, această rachetă a fost adoptată de 12 ţări, printre care SUA, Regatul Unit, Germania, Australia, Japonia, Norvegia şi Spania.

Pe fondul războiului în Ucraina vecină, Polonia este angajată într-un efort de reînarmare masiv, achiziţionând avioane de luptă, tancuri grele sau elicoptere de luptă.

Polonia va aloca anul viitor peste 4% din Produsul său Intern Brut (PIB) pentru apărare, a anunţat marţi preşedintele polonez Andrzej Duda.

S-ar putea să-ți placă și...