Polițistul care a ucis o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni a fost pus sub control judiciar. Este urmărit pentru ucidere din culpă

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de polițistul care a lovit o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat pe o durată de 60 de zile. Acesta nu mai are voie să conducă o mașină.

Polițistul care a provocat accidentul în care o fetiță a murit joi iar alta a fost rănită, nu se afla în misiune și nu a acordat prioritate fetelor care se aflau pe trecerea de pietoni, a declarat vineri un procuror de caz. Vineri acesta a fost audiat din nou de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

„Din momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, care urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admisă în localități, nu a acordat prioritate victimei și a accidentat-o, provocând leziuni traumatioce ce au cauzat decesul imediat al victimei”, a declarat procurorul Călin Radu.

El a precizat că fetița a fost accidentată pe trecerea de pietoni.

„În acest moment, procurorul de caz apreciază cu privire la propunerea sau dispunerea unor măsuri preventive. Din administrarea mijlocelor de probă s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, că nu se afla în misiune”, a adăugat Radu.

O mașină de poliție a accidentat, joi după-amiază, două fete, în Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre fete a murit, iar cealaltă a ajuns la spital.

Sursa foto: Facebook