Polițiștii din Constanța, acuzați de martori că au intervenit prea în forță în cazul unor tineri prinși cu substanțe interzise – Reacția IPJ


Trei tineri au fost ridicaţi de poliţiştii constănţeni, după ce asupra unuia dintre ei a fost găsită o substanţă interzisă, iar o fată a încercat să fugă, fiind prinsă rapid şi dusă în autospeciala de poliţie. Unii martori reproşează poliţiştilor modul de intervenţie, iar discuţia dintre aceştia şi un poliţist a fost postată pe o reţea de socializare

Reprezentanţii IPJ Constanţa au transmis un punct de vedere referitor la imaginile apărute în spaţiul public legate de o intervenţie a poliţiştilor.

“Poliţişti deplasaţi la faţa locului au identificat persoana care a apelat la 112, precum şi alte trei persoane aflate în locuinţă, respectiv o minoră, de 17 ani, şi 2 tineri, de 22 de ani, respectiv 23 de ani. Nu au fost identificate distrugeri ale apartamentului.

Deoarece, cei trei tineri ar fi fost incoerenţi în vorbire şi nu ar fi putut preciza motivul prezenţei lor în apartament, s-a procedat la efectuarea controlului corporal asupra tinerilor de 22 şi 23 de ani. Astfel, asupra unuia dintre ei a fost descoperită o substanţă susceptibila a avea efecte psihoactive”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au decis să-i conducă pe cei trei tineri la secţia de poliţie.

“În momentul introducerii în autospecială, minora a încercat sa fugă. Poliţiştii au pornit în urmărirea acesteia, fiind imobilizată după aproximativ 20 de metri. Astfel, din hanoracul purtat de aceasta ar fi căzut un grinder”, au mai transmis poliţiştii.

Cei trei tineri au fost conduşi la sediul Secţiei 5 Poliţie.

Poliţiştii au sesizat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Ce apare în imaginile postate
În imaginile postate pe o reţea de socializare se observă o discuţie între o femeie şi un bărbat care filmează scena, pe de o parte şi un poliţist care a finalizat o intervenţie şi are în maşină o fată care plânge.

Femeia respectivă îi cere explicaţii poliţistului.

“Nu ştiţi ce s-a întâmplat. Veniţi şi depuneţi petiţie. Noi ne facem meseria. Când se droghează…Nu ştiţi ce s-a întâmplat”, îi răspunde poliţistul.

Femeia reacţionează şi îi răspunde că: “aşa a murit şi băiatul ăla în Bucureşti”.

Bărbatul care filmează scena intervine şi îi cere poliţistului să cheme Salvarea pentru tânăra respectivă.

“Cum te-ai urcat cu ea cu picioarele pe stradă. Cheamă salvarea”, îi spune bărbatul.

Femeia intervine din nou şi afirmă că este vorba de un copil.

“E copil şi când se droghează?”, întreabă poliţistul.

Apoi, el afirmă că părinţii fetei vor veni la secţia de poliţie unde va fi dusă şi aceasta.