Politica este știința și arta de a guverna, este părerea lui Dan Popa

În România, politica, știința și arta face guvernarea mai accesibilă. Însă, la noi politica a încetat demult să mai fie o știință, cu atât mai puțin o artă.
În viziunea sa, radio-jurnalistul Dan Popa spune, „Politica din spațiul mioritic se face după ureche, deși avem partiturile la îndemână. Doar că noi suntem prea orgolioși pentru a învăța ceva de la alții. Autosuficiența este o boală cronică a societății noastre, iar efectele ei se pot vedea peste tot, în jurul nostru. Respingem a priori orice sugestie, un pic pentru că suntem fudui, un pic pentru că suntem comozi”.
Din scrierile jurnalistului reiese că politicile greșite la care a fost supusă România în ultimele trei decenii au dus la o degradare accentuată atât a societății civile, cât și a cercurilor politice, ca și la disoluția autorității statului.
Astfel, „Furtul din banul public, corupția și nepotismul au devenit o obișnuință, ba chiar un brand de țară. Se guvernează haotic, pompieristic, fără viziune și planuri pe termen mediu și lung. De trei decenii batem pasul pe loc. Reformele de care are nevoie România sunt cu regularitate ignorate de principalele forțe politice, iubitoare ale stagnării, chiar dacă asta este cauza care ne menține la coada Europei”.
În contextul social actual, „Uneori, lipsa reformelor poate fi și un bine, dacă ne gândim la faptul că, atunci când s-au făcut totuși ceva reforme, la sfârșit s-a constatat că era mai bine înainte! Reforma pensiilor, de exemplu, a produs cele mai mari inechități din toate timpurile: oameni care percep pensii mizere, după 40 de ani de muncă, și băieții deștepți care ies la pensie la 40 de ani, încasând de sute de ori mai mult decât au contribuit la fondul de pensii”, a concis acesta.
Acum, UE încearcă să ne stimuleze apetitul pentru reforme cu niște sume fabuloase,

 » Aflați mai multe informații aici.