Actualitate

Poliţia belgiană a arestat circa 240 de participanţi la protestul din centrul Capitalei, unde au participat 10 mii de oameni

Poliţia belgiană a arestat circa 240 de participanţi la protestul din centrul Capitalei, unde au participat 10 mii de oameni
Distribuiți acest articol!

Peste 10.000 oameni au participat la protestul antirasist din Bruxelles. SURSA: Julien Warnar/ EPA-EFE

Protestul masiv a avut loc duminică, la Bruxelles, în semn de solirdaritate cu mişcarea antirasistă „Black Lives Matter”, care este o reacţie la uciderea afro-americanului George Floyd de către un poliţist alb, în Minneapolis (SUA), transmite luni publicaţia EFE, citată de Agerpres.

Circa 10.000 de persoane au participat la protestul din faţa Palatului de Justiţie, din centrul capitalei belgiene, un marş avizat de către primarul Bruxellesului, socialistul Philippe Close.

La protest, majoritatea participanţilor au purtat măşti de protecţie împotriva COVID-19, dar distanţa de securitate între oameni a fost greu de păstrat, dat fiind numărul mare al celor prezenţi. Manifestaţia s-a desfăşurat fără incidente. Însă, după încheierea marşului, câteva sute de persoane s-au ciocnit cu forţele de poliţie şi au vandalizat magazine din centrul oraşului.

Protestele din SUA după uciderea lui George Floyd au avut replicări în mai multe oraşe europene în ultimele zile, în ţări precum Germania, Olanda şi Spania. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...