Podul Giurgiu – Ruse, reparat de bulgari. Traficul, restricționat pe o singură bandă

Podul Giurgiu – Ruse va intra în reparații. Autoritățile bulgare au început deja lucrările, care ar urma să fie finalizate la finalul acestei luni. Potrivit Poliției de Frontieră din România, reparațiile se vor face pe partea bulgară și vor viza un rost de dilatație al podului.

Podul Giurgiu – Ruse va fi reparat

Până la sfârșitul lunii mai, traficul pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, în Bulgaria, va fi restricționat pe o singură bandă. Autoritățile bulgare vor efectua reparații la un rost de dilatație.

Potrivit Poliției de Frontieră, lucrările vor fi efectuate doar în timpul zilei. Astfel, circulația în zonă se va face conform masurilor impuse pe perioada desfășurării reparațiilor.
Anunțul Poliției de Frontieră

Lucrările se vor desfășura în perioada 13-31 mai.

„Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat în cursul zilei de astăzi, prin Centrul Comun de Contact, cu privire la faptul că în perioada 13-31 mai 2024, autorităţile bulgare efectuează lucrări de reparare a unui rost de dilataţie a podului dintre Ruse şi Giurgiu pe partea de pod care se află în administrarea acestora”, au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Podul Giurgiu-Ruse. Sursa foto: Captură video/YT

Podul Giurgiu – Ruse intră în reparații

Poliția de Frontieră a asigurat că au fost luate toate măsurile necesare pentru a menține un trafic fluent, având în vedere că circulația prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu va fi afectată. Polițiștii le recomandă șoferilor să consulte aplicația Trafic on-line, cu ajutorul căreia își pot reconfigura traseul.

„Recomandăm şoferilor mijloacelor de transport să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro care îi ajută să îşi reconfigureze traseul printr-un punct mai puţin tranzitat. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, au mai transmis poliţiştii de frontieră.