PNL vrea schimbarea Avocatului Poporului: „Este o piedică pentru guvernarea noastră”

Renata Weber a fost sunată de preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei de la PNL, că marți este convocată la Palatul Parlamentului, unde a fost depusă o nouă cerere de revocare a sa.

”Sunt două lucruri distincte. Procedura din Parlament, de azi, nu e constituțională. Avocatul Poporului prezintă raportul în fața plenului. Eu nici nu am fost invitată să îl prezint. Mie nu mi s-a adus la cunoștință absolut nimic.

E o acțiune de intimidare a instituției. Eu am făcute ce mi-au sugera oamenii din instituție. Credeți că angajați vor mai avea curaj în viitor să mai facă ceva?

Am fost sunată, în această după amiază, de doamna senatoare Scântei și mi-a spus că s-a depus o nouă cerere de revocare. Eu știam că era deja una. Mâine dimineață birourile permanente se vor întâlni și voi fi chemată la comisiile juridice.

Nu pot sesiza CCR. Doar un număr de 25 de senatori sau 50 de deputați pot să sesizeze CCR. Nu este în puterile mele nici să decis. Ar fi mare păcat dacă nu s-ar merge la CCR. Acțiunea de azi este categoric neconstituțională.” susține Renata Weber, Avocatul Poporului