ROPRES

PNL dezminte informațiile că ar fi discutat scenarii despre posibila rupere a coaliției cu PSD

Distribuiți acest articol!

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a dezmințit joi informațiile potrivit cărora conducerea partidului ar fi discutat în ședința de marți seară a Biroului Politic Național scenarii privind ruperea coaliției de guvernare.

”E nevoie să clarificăm povestea „scenariilor” din PNL, ca să înceteze orice fel de speculație: nu a existat nicio dezbatere pe eventuale ipoteze ce privesc guvernarea și coaliția de guvernare la ultima ședință de birou politic a partidului. Nu e posibil ca orice ședință de partid să aibă ca rezultat o pleiadă de știri venite „pe surse” și scenarii pe care le fac alții pentru noi”, arată Ionuț Stroe într-un comunicat de presă.

Ieșirea oficialului liberal a venit pe fondul informațiilor prezentate de mai multe surse media despre presupuse discuții în PNL privind scenarii legate de ieșirea PSD de la guvernare.

”Ne-am întâlnit și ne vom mai întâlni în ședințe de partid, e firesc. Asta nu înseamnă că ne reevaluăm săptămânal obiectivele politice. PNL are o misiune grea, dar asumată ferm de toți membrii săi: aceea de a guverna România în această perioadă de criză. De a proteja cetățenii și locurile de muncă, de a redresa economia și a menține stabilitatea în societatea românească, de a implementa reformele sistemice asumate prin PNRR, de a asigura o absorbție cât mai mare a fondurilor europene, precum și a garanta securitatea țării și siguranța cetățenilor. Când Partidul Național Liberal va avea de anunțat o decizie, o va face public, prin reprezentații săi, ca și până acum. Nu pe surse, nu prin scenarii. Pentru că asta presupune o conduită politică serioasă”, a mai spus Ionuț Stroe.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...