Ploi abundente în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în București, până sâmbătă. La munte va ninge

De astăzi până sâmbătă, meteorologii anunță ploi însemnate cantitativ în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în București, și au emis avertizări cod galben și portocaliu. De asemenea, la munte va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Astfel, avertizarea cod galben de ploi însemnate cantitativ a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul joi, ora 13.00 – sâmbătă ora 14.00.

 În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp. În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45-55 km/h.

În a doua parte a zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, potrivit meteorologilor.
Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente va fi valabilă în intervalul joi, ora 13.00 – sâmbătă, ora 14.00.
În plus, meteorologii spun că în Capitală și în județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40-60 l/mp.

 » Aflați mai multe informații aici.