Planul de relansare economică va fi prezentat miercuri / Va fi un program de investiții pe cinci ani

​Premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, în special cei din zona de economie, vor prezenta miercuri marele plan de relansare economică, au spus pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Programul este pe termen lung, mai exact pe cinci ani, și conține proiecte de investiții de multe miliarde de euro. Va fi, practic, un program de guvernare al PNL.

Ludovic Orban a vorbit în mai multe rânduri de proiecte avute în vedere pentru relansarea economiei. Unul dintre acestea vizează înființarea de către stat a unui fond de investiții pe model polonez. Fondul va avea o capitalizare de 300 de milioane de euro și va fi listat pe bursă. Despre plan, Orban a mai spus că vor fi mobilizate toate resursele financiare pentru marile obiective de infrastructură de transport, de infrastructură energetică, de infrastructură în domeniul sănătăţii, educaţiei, în domeniul comunicaţiilor şi în domeniul agriculturii.

Resursele financiare pot fi atrase din partea finanţatorilor instituţionali, cât și din zona fondurilor europene. De asemenea mai pot fi obținute finanțări prin emisia de titluri, prin împrumuturi, fie pe piaţa internaţională, fie pe piaţa internă.

În urmă cu o săptămână, Orban a declarat, după o vizită pe şantierul autostrăzii Comarnic-Braşov,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro