Plafonul la IMM Invest acum e dublu. Pare că s-a uitat de bugetul pentru subvenționarea dobânzii

​IMM Invest are acum un plafon de garantare de 30 miliarde lei, după ce a fost adoptat de Parlament și acceptat de Klaus Iohannis prin decret. Adică e dublu față de cum a fost adoptat de Guvern. Ceea ce nu s-a luat în calcul pare a fi bugetul pentru subvenționarea dobânzii și a unor comisioane, că asta face produsul atractiv. Bugetul aprobat pentru asta e de 781 milioane lei (conform OUG 42/2020). Aici nu e nicio modificare, momentan, dacă ne uităm în legea publicată aseară în Monitorul Oficial.

Discutând cu Cristian Păun, de la FNGCIMM, care nu crede că va fi depășită suma de 15 miliarde lei, înțelegem că, dacă va fi cazul de depășire a acestui plafon, se va merge, probabil, pe credite fără dobândă subvenționată. Nu știe nici el exact ce decizie se va lua.

Păun este președintele Consiliului de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

„O să fie problemă pentru că noi avem schema aprobată de Uniunea Europeană pe ajutor de stat la jumătate din buget. Faptul că ei au făcut-o de 30 miliarde, ei practic au adus prin lege o modificare a unei scheme aprobate de Uniunea Europeană.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro