Piața auto își revine, chiar dacă este mult sub nivelul de anul trecut – Ce mașini au cumpărat românii

Deși în iulie s-au înmatriculat cu 44% mai puține mașini decât în iulie 2019, piața auto locală este în revenire și luna trecută a fost a treia consecutivă de creștere, după ce aprilie a fost extrem de slabă. La șapte luni, piața este cu 34% sub nivelul anul trecut, dar mașinile electrice au avut cel mai bun an din istoria lor, cu un avans de 39%.

Deși în luna iulie a acestui an s-au înmatriculat (conform datelor DRPCIV) mai puține autovehicule comparativ cu luna similară a anului trecut (-42,4%), dacă ne raportăm la evoluția din acest an, se poate aprecia că piața auto dă semne de revenire (+22,9% comparativ cu volumul înregistrat în luna iunie, după ce și în iunie s-a remarcat o creștere de 38,9% față de luna mai a acestui an).

La autoturisme, iulie și ianuarie au fost cele mai bune luni, cu peste 12.000 de unități, iar iunie a depășit 10.000. Aprilie a fost luna de minim, cu sub 4.300 de mașini.

Au fost înmatriculate 14.687 autovehicule (autoturisme, vehicule comerciale ușoare și grele, minibuze si autobuze), cifră care este, însă, inferioară (-42,4%) celei din luna similară din 2019, când au fost înmatriculate 25.490 autovehicule,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro