Petar Petrov (Bulgaria): „Coaliția de guvernare aservită birocraților europeni a decis creșterea prețurilor la energie și apă și nu ne-am putut împotrivi”

Vicepreședinte Partidului Revival Petar Petrov a atras atenția asupra „puterilor care încearcă să ne șteargă identitatea și drepturile noastre constituționale”. A vorbit despre coaliția de guvernare care este aservită intereselor birocrației europene și nu intereselor cetățenilor bulgari, în cadrul conferinței „The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy”, organizată la București de către Alianța pentru Unirea Românilor.

Petar Petrov a atras atenția că în propria țară interesele cetățenilor nu sunt respectate.

„Creșterea prețurilor la energie și apă în Bulgaria a fost pregătită de așa numita autoritatea de stat independentă, așa numita comisie pentru apă și energie.
Parlamentul alege membrii acestei comisii pe o perioadă de 5 ani. În ultimii ani, această comisie a aprobat aproape toate cererile care au venit de la operatorii privați din sectorul energiei și apelor. Sunt îndoieli în rândul nostru cu privire la imparțialitatea acestei comisii, ne îndoim că această comisie urmărește interesul societății bulgare de fapt.

Noi însă, membrii Parlamentului, nu avem autoritatea necesară pentru a anula mandatul comisiei. 5 ani de zile comisia poate acționa fără să dea socoteală nimănui.
Partidul meu dorește să vină cu o propunere pentru a modifică legislația astfel încât să se creeze un asemenea drept juridic al Parlamentului, de vreme ce Parlamentul este cel care îi alege pe membrii comisei. Vrem să avem posibilitatea ca noi, cei din Parlament, să anulăm mandatul acestei comisii dacă constatăm că nu protejează interesele cetățenilor”, a transmis Petar Petrov.

Birocrația europeană dorește să mențină controlul

Petar Petrov a atras atenția că birocrații europeni vor să mențină Bulgaria un stat-colonie. De aceea propunerea de a avea un cuvânt de spus asupra deciziilor coaliției de guvernare a fost respinsă.

„Ce s-a întâmplat? Coaliția de guvernare care a venit recent la putere în Bulgaria a respins această propunere a noastră acum două săptămâni. Iar coaliția aceasta este formată din liberali, socialiști, democrați și un partid care e condus de o vedetă locală pop. Care a fost motivul invocat de ei?
Că dacă se creează un asemenea drept, o asemenea putere juridică, vom fi sancționați de birocrația europeană care va considera că acționăm inadecvat.
Există o imixiune necorespunzătoare din partea Guvernului în activitatea acestei comisii independente. Și atunci întreb, unde mai este supremația constituției noastre? Unde mai e supremația dreptului nostru față de ce ne spune birocrația europeană?”, a spus revoltat vicepreședinte partidului Revival.

În cadrul primul forum european pe tema “supremaţiei constituţiilor naţionale asupra birocraţiei de la Bruxelles – valori conservatoare în Uniunea Europeană” a fost adoptată “Declaraţia de la Bucureşti”. Documentul reafirmă ataşamentul pentru o Europă comună orientată spre viitor, în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt valori supreme, iar suveranitatea naţională, democraţia autentică şi economia socială de piaţă constituie garantul dezvoltării libere şi durabile a societăţii.