Actualitate

Peste 300 de ieşeni au ajuns la Urgenţe într-o singură zi. Numărul este record

Peste 300 de ieşeni au ajuns la Urgenţe într-o singură zi. Numărul este record
Distribuiți acest articol!

Primele zile din noul an au fost gărzi de coşmar pentru echipele medicale de la UPU a Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon. Numai luni s-au prezentat peste 300 de pacienţi, număr record cel puţin de la valul 4 al pandemiei încoace.

“Marea majoritate a patologiei a fost cea cu interesare gastro-intestinală, multe situaţii de hemoragii digestive superioare, severe, multe situaţii de boli hepatice, cronice, complicate cu decompensări vasculare şi parenchimatoase. Pe de altă parte, multă patologie gastro-intestinală, secundară consumului de alcool şi de alimente nu întotdeauna potrivite sau nu în cantităţile potrivite, motiv pentru care a fost nevoie şi de intervenţii chirurgicale în urgenţă. Au fost şi foarte multe traumatisme, căderi pe gheaţă în urmă cu câteva zile, persoane care au stat acasă şi care au venit abia luni la spital. Deci au fost internări în Ortopedie sau rezolvări în urgenţă, cu monitorizarea pacienţilor mai departe. Au fost aproape în fiecare zi şi cazuri de stop la pacienţi de vârstă tânără, de sub 65 de ani, care au picat din picioare, care au instalat stop cardio-respirator, fără o cauză cunoscută anterior şi care nu au răspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

În urma monitorizării prezentărilor, s-a remarcat şi o creştere a cazurilor cu suspicine de infecţie cu SARS COV 2.

„Constatăm atât la Dispecerat cât şi în UPU şi creşterea numărului pacienţilor cu suspiciune de COVID 19. Au fost în aceste zile şi cazuri de ATI, transferate către Iaşi. Sunt în continuare mai mulţi pacienţi pozitivi decât au fost în luna decembrie. Din fericire nu sunt cazuri foarte severe. Sperăm să se păstreze un număr mic de infectări şi un număr foarte mic de ATI. Au apărut şi primele cazuri de gripă pe care le-am diagnosticat şi pe care le-am transferat către Spitalul de Boli Infecţioase”,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...