Peste 100 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson sunt inspectate în SUA

Peste 100 de milioane de doze de vaccin covid-19 Johnson & Johnson sunt în așteptare pe măsură ce autoritățile de reglementare americane le inspectează pentru o posibilă contaminare, mărturisește un executiv.

La peste trei ore de mărturii în fața unui subcomitet al Camerei, șeful executivului, Robert G. Kramer, a recunoscut calm condițiile insalubre, inclusiv mucegaiul și vopseaua peeling, la uzina din Baltimore. El a recunoscut că Johnson & Johnson – nu Emergent – au descoperit doze contaminate și a apărat întrebările agresive ale democraților cu privire la vânzările sale de acțiuni și bonusuri de sute de mii de dolari pentru directorii de top ai companiei.

Uzina de la Emergent din Bayview Baltimore a fost forțată să oprească operațiunile în urmă cu o lună, după ce contaminarea a stricat echivalentul a 15 milioane de doze, dar Kramer le-a spus parlamentarilor că se așteaptă ca instalația să reia producția „în câteva zile”. El a spus că a luat „foarte în serios” un raport al autorităților de reglementare federale care a dezvăluit deficiențe de fabricație și a acceptat „întreaga responsabilitate”.

„Nimeni nu este mai dezamăgit decât suntem că a trebuit să suspendăm producția de 24 de ore din 7 a noului vaccin”, a declarat dl Kramer comisiei, adăugând: „Îmi cer scuze pentru eșecul controalelor noastre.