Pericolul letal ascuns într-un medicament consumat frecvent de români. O femeie a avut nevoie de un transplant de ficat din cauza lui

Un medicament frecvent consumat de către populația din România a generat îngrijorare în ultimul timp din cauza pericolului letal asociat. Cu efecte adverse severe, uneori chiar fatale, acest produs a devenit subiect de discuții intense atât în comunitatea medicală, cât și printre consumatori. O creștere semnificativă a avertismentelor emise de către specialiști cu privire la riscurile legate de utilizarea acestui medicament a fost observată, aceștia recomandând acum precauție sporită în administrarea sa.

Este din ce în ce mai clar că acest medicament are un impact negativ asupra sănătății, iar în ultimul timp au fost raportate numeroase cazuri de reacții adverse grave.

Paracetamolul, subiectul discuției, este un medicament analgezic și antipiretic utilizat pe scară largă pentru a trata febra și durerea ușoară până la moderată. Cu toate acestea, consumul excesiv sau inadecvat de paracetamol poate fi periculos pentru sănătate, iar utilizarea sa trebuie făcută cu mare atenție.

„Mare atenție la automedicație! Câteva comprimate, aparent banale, pot fi letale. Românii sunt mari consumatori de medicamente luate după ureche. Când ne hotărâm să luăm medicamente, trebuie să ne întrebăm dacă chiar avem nevoie de ele, dacă se potrivesc cu problema noastră. Nu trebuie să ascultăm sfaturile vecinilor, să ne uităm pe internet sau să ne informăm din alte surse. Trebuie să apelăm la medici“, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Acesta a mai menționat că Paracetamolul dă cele mai multe efecte secundare și efecte letale.

„Oamenii trebuie să știe că există potențial letal. Trebuie să ne gândim la medicamente ca la o substanță chimică cu potențial letal, dacă nu este administrată cum trebuie. În momentul în care vorbim despre o supradoză cu paracetamol, trebuie să mergem de urgență la spital”, adaugă dr. Ciuhodaru.

Cazul unei femei care a necesitat transplant de ficat, după ce a luat paracetamol în mod excesiv

După ce a luat paracetamol în mod excesiv, o femeie a fost nevoită să facă un transplant de ficat pentru a-și salva viața.

O femeie din Galați, mamă a 4 copii, a fost adusă la spital în comă, fiind diagnosticată cu insuficiență hepatică severă. Incidentul a survenit după ce a administrat doze mari de paracetamol fără prescripție medicală, fără să fie conștientă că suferă de hepatită B. Cu toate acestea, medicii au reușit să găsească un donator compatibil și au efectuat cu succes un transplant de ficat, salvându-i viața. Un adevărat miracol s-a întâmplat prin intervenția lor, conform realitatea.net.

Florentina se afla acasă cu copiii ei când starea ei de sănătate s-a deteriorat brusc, iar a fost transportată de urgență la spital. Incidentul a survenit după ce a crezut că are o simplă răceală și a luat doze extrem de mari de paracetamol, administrându-l fără a respecta indicațiile medicale. Neștiind că suferă de hepatită B, ficatul ei a fost grav afectat. Din Tecuci, Florentina în vârstă de 33 de ani a fost transferată la Iași pentru tratamentul insuficienței hepatice.