Percheziții ample în județul Mureș într-un dosar de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc şi de substanţe cu efecte psihoactive

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, efectuează miercuri 10 percheziţii într-un dosar de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc şi de substanţe cu efecte psihoactive, relatează Agerpres.

„La data de 3 aprilie 2024, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, efectuează 10 percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din cercetările efectuate a reieşit că, începând cu luna februarie 2024, patru persoane cercetate ar fi vândut substanţe cu efecte psihoactive, către mai mulţi consumatori din judeţul Mureş, iar o altă persoană cercetată ar fi comercializat în municipiul Sighişoara droguri de mare risc, sub forma unor ţigări confecţionate artizanal din mătase de porumb impregnată cu MDMD-4en-PINACA”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, într-un comunicat de presă.

De asemenea, începând cu luna ianuarie, un bărbat, folosind metoda loverboy, ar fi recrutat o persoană vătămată minoră, de 17 ani, cu care ar fi început o relaţie de concubinaj, după care ar fi determinat-o să practice prostituţia, sprijinind-o prin asigurarea transportului şi plata chiriei.

Potrivit IPJ Mureş, individul ar fi exercitat, inclusiv prin acte de violenţă fizică şi psihică, un control permanent asupra persoanei vătămate, însuşindu-şi sumele de bani obţinute din exploatarea sexuală a acesteia.

„Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi jandarmilor din Gruparea de Jandarmi Mobilă ‘Regele Ferdinand I’ Târgu Mureş”, a mai arătat IPJ Mureş