ROPRES

Partidul Rusia Unită a propus introducerea de sancţiuni penale pentru punerea în aplicare a sancţiunilor occidentale în Federaţia Rusă

Distribuiți acest articol!

Partidul Rusia Unită a propus introducerea de sancţiuni penale pentru punerea în aplicare a sancţiunilor occidentale în Federaţia Rusă

Partidul Rusia Unită propune stabilirea răspunderii penale pentru conducerea companiilor pentru punerea în aplicare a sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse de ţările occidentale, a anunţat secretarul Consiliului General al partidului, Andrei Turchak, citat de agenţia rusă de ştiri TASS.

“Tocmai am adoptat mai multe amendamente care stabilesc răspunderea administrativa şi penala pentru cererile de sanctiuni împotriva persoanelor ruse. Totodata, consider că faptele de punere în aplicare a sancţiunilor străine în ţară sunt dovada indirectă a susţinerii acestora,” a declarat Turchak pentru serviciul de presă al Partidului Rusia Unită.

Potrivit acestuia, partidul îşi propune „să stabilească răspunderea strictă, inclusiv penală, pentru astfel de subiecţi [de afaceri] şi pentru liderii acestora pentru respectarea şi implementarea sancţiunilor occidentale”. “Pentru complicitate efectivă directă la deteriorarea situaţiei economice. În viitorul apropiat, Rusia Unită va pregăti amendamentele corespunzătoare”, a spus Turchak. El a amintit că pe fundalul „isteriei sancţiunilor occidentale, există cazuri în care companiile ruse, inclusiv companiile cu participare de stat, refuză să lucreze cu băncile şi întreprinderile sancţionate sub pretextul că ele însele riscă să cadă sub sancţiuni”. „Concurenţii fără scrupule profită şi ei de situaţie – răspândesc în mod activ apeluri de a nu lucra cu companiile sancţionate”, a subliniat Turchak.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...