ROPRES

Partidul lui Viktor Orban trimite delegații în Suedia și Finlanda ca să se decidă dacă e de acord cu intrarea lor în NATO. Politician Fidesz: Politicienii acestor ţări au insultat Ungaria în mod grosolan, nefondat şi adesea vulgar

Distribuiți acest articol!

Grupul parlamentar Fidesz este divizat în privinţa aderării Suediei şi Finlandei la NATO, de aceea au solicitat preşedintelui Parlamentului să trimită o delegaţie în cele două ţări în cauză – a anunţat joi liderul grupului parlamentar Fidesz, citat de agenția maghiară MTI.

Decizia vine după ce Ungaria a amânat constant o decizie finală a Parlamentului pentru ratificarea intrării în NATO a Suediei şi Finlandei. Ungaria și Turcia sunt cele două state membre care nu au ratificat aderarea la NATO a Suediei și Finlandei, făcând astfel jocul Rusiei.

Máté Kocsis a luat cuvântul la şedinţa coaliției de guvernare Fidesz-KDNP şi a declarat că premierul Viktor Orban a cerut fracţiunii să susţină aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, adăugând că coaliția ar fi foarte divizată în această chestiune. El a susținut că mulţi parlamentari Fidesz au criticat faptul că “în ultimii ani, politicienii acestor ţări au insultat Ungaria în mod grosolan, nefondat şi adesea vulgar, iar acum îi cer o favoare”.

El a declarat că preşedintele Parlamentului va trimite o delegaţie în Suedia şi în Finlanda cu scop de informare şi consultare. Această misiune se încadrează în calendarul lucrărilor ordinare ale Parlamentului, în consecinţă nu necesită prelungirea procedurii sau amânarea deciziei şi astfel Parlamentul va adopta o decizie.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...