Actualitate

Parlamentul la start: de la prioritățile de imagine ale partidelor, la urgențele reale

Parlamentul la start: de la prioritățile de imagine ale partidelor, la urgențele reale
Distribuiți acest articol!

Înainte de debutul primei sesiuni parlamentare din 2022, principalele formațiuni politice și-au enunțat prioritățile legislative, atât la PSD cât și la PNL existând proiecte ce au doar propagandistic legătură cu agenda reală.

De exemplu, sub pretextul luptei cu prețurile mari la energie, PSD vrea să introducă în legalitate mini-hidrocentralele construite în arii protejate care nu au aviz de funcționare. Iar PNL vorbește de desființarea SIIJ, organism care în realitate este reînființat ”după model european” de proiectul propus de Cătălin Predoiu.

PSD joacă la perete cu prețul energiei

PSD a organizat luni un Consiliu Național înainte de debutul primei sesiuni parlamentare din 2022.

„Priorităţile PSD sunt cele referitoare la susţinerea programului de guvernare pe toate domeniile de activitate, începând cu economie, sănătate, agricultură şi aşa mai departe. Aceasta este prioritatea noastră şi sigur că sunt şi chestiuni punctuale, specifice.

Spre exemplu, ştiu că lucrează în acest moment colegii din Senat la iniţiative legislative care au reieşit ca necesitate din interiorul comisiei de anchetă referitoare la analiza creşterii preţurilor la energie şi gaze.

Este vorba despre acele hidrocentrale care nu au aviz astăzi şi, din discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Mediului, ai autorităţilor competente, a reieşit că s-ar putea modifica cadrul legislativ, astfel încât acei 600 de MW care ne-ar fi extrem de necesari în acest moment să poată să fie puşi în funcţiune cât mai repede”, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, la finalul Consiliului Naţional al PSD.

Mai mult, pe cursdeguvernare

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...