Parlamentul European spune că bugetul UE nu e suficient pentru obiectivele pe termen lung: Cetățenii au nevoie de siguranță

Comentând concluziile summit-ului UE care s-a întins pe aproape cinci zile, negociatorii Parlamentului European au salutat fondul de relansare economică, dar au avertizat că acordarea aprobării lor privind bugetul UE pe termen lung nu poate fi garantată fără negocieri și îmbunătățiri, arată un comunicat emis de Legislativul european.

După cinci zile de discuții intense, șefii de stat și de guvern au ajuns la un compromis politic.

„Echipa de negociere a Parlamentului pe Cadrul Financiar Multianual (CFM) și a Propriilor Resurse salută faptul că s-a ajuns în sfârșit la o poziție comună, și că noul instrument de Relansare (Next Generation EU) este finanțat cu un împrumut de 750 de miliarde de euro. Însă Parlamentul este în continuare critic în privința unor aspecte esențiale ale compromisului, în special în ceea ce privește perspectiva pe termen lung”, arată sursa citată.

Eurodeputații spun că cetățenii au nevoie de siguranță, mai ales în contextul în care cazurile de infectări cu coronavirus sunt din nou în creștere.

„Instrumentul de Relansare este un pas important spre o nouă ambiție pentru Uniune: mai verde, mai competitivă și digitală. Acest împrumut masiv este un moment istoric pentru Uniunea Europeană, și nu ar trebui să trecem cu vederea peste ce tocmai s-a întâmplat.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro