ROPRES

Parlamentarii AUR, fără vacanță, dar în slujba românilor. Viorel Focșa a identificat probleme grave în județul Constanța

Distribuiți acest articol!

Alianța pentru Unirea Românilor continuă, la nivel național, campania „AUR te aude”. În timp ce coaliția de guvernare se odihnește, parlamentarii AUR au luat la pas localitățile din România și își petrec lunile iulie și august în teritoriu pentru a identifica nevoile actuale ale românilor. Deputatul AUR Viorel Focșa s-a întâlnit nu doar cu cetățenii care i-au acordat votul de încredere, dar și cu cei care și-au pierdut speranța în actuala guvernare. Topalu, Negru Vodă, Mihai Viteazu, Cogealac, Săcele sunt doar câteva dintre localitățile vizitate, în cadrul campaniei „AUR te aude” de către deputatul Focșa.

,,Voi continua să fiu prezent în mijlocul românilor, turcilor, tătarilor, ruşilor-lipoveni, grecilor, rromilor și alte minorități, spre a afla de la firul ierbii problemele cu care se confruntă aceștia. Cu tristețe vă mărturisesc că cea mai grea apăsare pe care am simțit-o în mijlocul lor este de natură economică în urma crizei energetice declanșate de această Coaliție de Guvernare Antiromânească. Chiar dacă suntem doar 40 de parlamentari AUR, noi vom continua să blocăm toate proiectele antinaționale, să oferim soluții la actuala criză, cu speranța că, în al 13-lea ceas guvernanții vor acționa în interes național și vor privi către popor. Numai împreună vom reuși sa trasăm o nouă direcție de dezvoltare economică! Numai împreună vom reuși să trimitem acești hoți și trădători acolo unde le este locul!”, a declarat deputatul AUR Viorel Focșa.

În urma vizitei în județul Constanța, deputatul AUR Viorel Focșa a constatat că Alianța PSD-PNL-USR a cumpărat toată presa din Constanța, primind amenințări subtile în urma criticii aduse Asociației de Dezvoltare Durabilă.

,,Când este vorba de anchete privind „tocarea” banului public pentru grupurile de interese, unele chiar ale serviciilor sau de acestea susținute, coaliția de guvernare cumpără presa pentru a ascunde adevărul. Am primit amenințări subtile că, dacă mai continui să atac ADD, (Asociația de Dezvoltare Durabilă, o „anexă” creată și impusă pe lângă CJ Constanța care drenează fonduri atât de la CL Constanța cât și de la CJC), „serviciile”, vor lucra la dosarul meu spre a bloca o eventuală candidatură în 2024”, a punctat Focșa.

Cu privire la apărarea presei independente, care a mai rămas în România, deputatul AUR Viorel Focșa a susținut, în cadrul emisiunii ,,La ordinea zilei” din cadrul postului News România, care riscă să-și suspende activitatea în urma deciziei CNA de a nu prelungi licența postului, că, în acest caz, CNA-ul este mai presus de legislația României, iar acest fapt este o încălcare gravă a Constituției.

,,AUR este alături de News România. Suntem pentru o presă liberă, neaservită politic sau sub controlul unor grupe de interese. E necesar să ne mobilizăm și să chemăm masele. Actuala coaliție cumpără presa pentru ca cetățeanul să nu aibă acces la o informare obiectivă. Eu voi susține această poziție civică – de a chema masele când este vorba de încălcarea unor libertățiCNA-ul nu este mai presus de legislația România. Și-au permis pentru că la putere sunt aceste două partide care susțin această instituție”, a susținut deputatul AUR.

În localitatea Topalu, județul Constanța, deputatul AUR Viorel Focșa a prezentat un exemplu de incompetență, unde primarul PSD Constantin Balta nu poate obține fonduri pentru dezvoltare, ținând comuna fără străzi corespunzător amenajate, dar și fără un parc de joacă pentru copii sau un cămin cultural.

Deputatul AUR Viorel Focșa a prezentat, cu regret și situația localității Negru Vodă. Aici, o investiție de miliarde într-o piață-târg de produse agricole și animale, întinsă pe mai bine de 2 ha, a devenit adăpost pentru câini, iar în comuna Mihai Viteazu primarul Gheorghe Grameni ține peste 50 de familii fără apă și fără acces la sat prin lipsa unui pod peste un pârâu, în condițiile actualei secete care a cuprins România. Ajuns în localitatea Cogealac, deputatul AUR Viorel Focșa a luat la cunoștință despre faptul că primarul PSD Cati Hristu a aprobat aruncarea gunoiului lângă casele cetățenilor. Mai mult, parcul din localitate, distrus de un fost primar PNL, cu un monument istoric în centrul acestuia, a fost abandonat.

În perioada iulie-august 2022, parlamentarii AUR de la malul mării vor fi prezenți în localitățile județului Constanța pentru a afla și centraliza problemele, sesizările și propunerile cetățenilor.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...