PĂRINŢII cer REDESCHIDEREA LOCURILOR de JOACĂ

Pe fondul creșterii alarmante a numărului persoanelor confirmate cu Covid-19, Primăria municipiului Constanța amintește constănțenilor că, accesul în locurile de joacă este strict interzis. Acest fapt a deranjat pe foarte mulți constănțeni, deși, este o măsură foarte bună, ce prevede protejarea copiilor, în primul rând, având în vedere evoluția pandemiei.

Primăria Municipiului Constanța amintește constănțenilor că, pe fondul creșterii alarmante a numărului persoanelor confirmate cu Covid-19, accesul în locurile de joacă este strict interzis. Pentru a aduce la cunoștința constănțenilor măsura restricționării accesului în spațiile destinate celor mici, Direcția Generală Servicii Publice a montat la fiecare loc de joacă câte un panou de informare. Totodată, această decizie, precum celelalte măsuri impuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru această perioadă se află afișate la intrările în blocuri prin grija Primăriei Constanța și a asociațiilor de proprietari.

Constănțenii sunt împotriva închiderii locurilor de joacă

Cu toate că se dorește menținerea în siguranță a copiilor și totodată a părinților, aceștia din urmă sunt supărați pe faptul că nu îi mai pot duce pe cei mici la locurile de joacă. „Unde să ne ducem copiii? Dacă ați avea un copil mic, ați ști cât de greu este să ții un copil ocupat în casă. Se plictisește repede, plânge că vrea afară. Nu ai cum să îți obligi copilul să stea numai în casă. Așa, la locurile de joacă stă măcar la aer. Am putea să ieșim la locul de joacă și să păstrăm distanțarea… nici nu știu. Ne este foarte greu. Este exact ca în starea de urgență. Plus că am mai văzut persoane care erau cu cei mici la locul de joacă și nimeni nu le-a zis nimic” ne-a declarat o constănțeancă. “Este foarte greu să ţii un copil departe de ceea ce îi place. Unde să-l duci, dacă nu la un loc se joacă. Nu-l pot ţine în jurul blocului, sunt maşini. În parc, dacă-l duc, plânge după locul de joacă. Ce facem cu copiii, unde să-i duce?!”, s-a plâns o constănţeancă.

Ce riscă persoanele care își duc copiii la locurile de joacă

Nu puține au fost cazurile în care un număr ridicat de părinți, însoțiți de copii, au fost văzuți la locurile de joacă, fără să păstreze distanțarea fizică sau măcar să aibă masca de protecție pe față. Cei care se încăpățânează și își duc totuși copiii la locurile de joacă trebuie să știe că vor primi amendă pentru nerespectarea măsurilor din Hotărârea CLSU nr. 14/16.11.2020.

Totodată, reprezentanții Primăriei Constanța fac apel, încă o dată, la cetățeni să respecte măsurile impuse de pandemia de coronavirus. „Facem apel la constănțeni să limiteze cât de mult se poate deplasările, iar dacă acest lucru nu este posibil să respecte măsurile de protecție pentru a reduce riscul expunerii și contaminării cu noul coronavirus”, transmit reprezentanții primăriei.

Diana BERECHET