Părintele Alexandru Argatu a încetat din viață

Articolul continuă după anunț

Părintele Alexandru Argatu din Boroaia, unul dintre copiii renumitului duhovnic Ilarion Argatu, a trecut ieri la cele veşnice la vârsta de 75 de ani în urma unui accident rutier, potrivit basilica.ro.

Întâmplarea nefericită a avut loc în satul Onișcani din judeţul Bacău, potrivit Monitorul de Suceava.

Părintele Alexandru Argatu s-a născut în satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, și a slujit peste 40 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului” din centrul comunei Boroaia, la granița dintre județele Suceava și Neamț.

Era cunoscut și iubit de mulți nemțeni, care, la aflarea tristei veşti, în mediul online au transmis numeroase mesaje de condoleanţe.

Părintele Alexandru Argatu era cel mai mare dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu. El a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat.

Părintele Alexandru Argatu a finalizat biserica din centrul comunei Boroaia, a cărei construcţie fusese începută de tatăl său. La această biserică a şi fost înmormântat arhimandritul Ilarion Argatu, în mai 1999, la vârsta de 86 de ani. Preotul a fost îngropat în naosul bisericii, alături de soția sa.