(P) Top 5 trenduri de amenajare a grădinii în 2020

2020 este anul în care ai petrecut mai mult timp ca niciodată acasă, ceea ce ți-a schimbat complet viziunea despre cum ar trebui, de fapt, să arate locuința ta.

Poate că în perioada în care ai stat acasă te-ai gândit să îți reamenajezi grădina conform cerințelor actuale. Și pentru că fiecare an vine cu tendințele sale, cu siguranță vrei să le afli pe cele de anul acesta. Iată cinci mari tendințe de amenajare a grădinii, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție:

Grădină iluminată boem

Cu un efort mic, poți avea un impact uriaș. Imediat după lăsarea întunericului, adu mai multă lumină în grădina ta cu ajutorul unor ghirlande cu becuri. Agață-le fie de două puncte fixe, fie înfășoară-le în jurul unui copac și efectul creat va fi unul spectaculos. Grădina ta va semăna cu una dintre terasele boeme în care îți place să-ți petreci serile de vară cu prietenii. 

Grădină ferită de văzul curioșilor

Indiferent dacă te afli în inima orașului sau la periferie, vrei să te bucuri atât de intimitatea casei dar și a grădinii. O bună idee pentru o grădină ferită este să plantezi arbuști în preajma gardurilor, sau, dacă vrei să grăbești puțin procesul, pune în jurul curții, conifere în ghiveci sau arbuști mari, care să te ferească de ochii curioșilor. Dacă în preajma casei sunt și blocuri, amplasează umbrele mai mari și, astfel, nu te mai stresezi de privirile celor din jur.

Grădina cu piscină ușor de asamblat

Nu trebuie să investești o avere într-o piscină, ci doar să-ți iei una prefabricată, mult mai puțin costisitoare, dar, ce-i drept, nu la fel de estetică. Piscina prefabricată are avantajele sale. 

Pe lângă faptul că este ușor de asamblat (în doar câteva ore), o poți depozita pe timpul iernii și nu necesită întreținere. Cu siguranță, vara aceasta va fi una mult mai relaxantă cu o piscină. Partea bună este că, indiferent de trenduri, o vei avea și anul viitor. Cu un colac în formă de flamingo și un pahar de cidru sau de bere, zilele în grădină vor fi altfel.

Grădină delimitată cu un spațiu umbrit de relaxare

Poate ai o grădină destul de spațioasă astfel încât să amenajezi mai multe zone. Una cu piscina, una cu zona de lounge unde să te relaxezi sub umbrelă, pe șezlong cu o carte bună și una în care, pur și simplu, să lași natura să fie prezentă. Ca să le poți delimita, comandă panou gard. Poți să faci asta, mai ales, când ai copii micuți, care ar putea să cadă în piscină.

Grădină cu mobilier minimalist

Indiferent dacă alegi pentru grădina ta un balansoar, un hamac sau o băncuță relaxantă, ia unele cu design minimalist. Anul 2020 a fost despre a ne bucura de mai mult, cu mai puțin. În plus, acest design te va ajuta și să muți mai ușor piesele de mobilier, dar și să le cureți.

Acum, că știi cele cinci trenduri de amenajare a grădinii, poți trece la treabă. Fie că le implementezi pe toate sau doar unul, este important să te mulțumească rezultatul final.