OUG lăsată de Tătaru pentru modernizarea spitalelor, uitată de Voiculescu: „Avem abordări diferite, eu sunt chirurg, el este economist”

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că la nivelul ministerului Sănătății a fost lăsat un raport, chiar în ziua în care a plecat din funcție, cu privire la situația din spitale, întocmit după tragedia de la Piatra Neamț. De asemenea, guvernul Orban a avut în primă lectură un proiect de OUG privind investiții din fonduri europene în instalațiile din secțiile ATI. După plecarea guvernului Orban, ordonanța a rămas pe masa noilor miniștri, așteptând avize de la Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, luni seara, la B1TV, că până acum nimeni din Ministerul Sănătății nu a văzut nici măcar un raport intermediar despre ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, iar mâine va avea o primă versiune a raportului de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Ministrul nu pare de acord nici cu ordonanța de urgență lăsată de fostul guvern, declarând că pot exista mai multe variante de finanțare, nu doar fonduri europene și că în sistemul de sănătate nu banii sunt problema ci modul în care se fac investițiile. 

Sunt diverse găleți cu fonduri, să le spunem așa, în care diverse autorități locale sau cine deține spitale se poate servi pentru investiții, dar ele trebuie să aibă cap și coadă. Asta nu a fost verificat”, a spus ministrul Sănătății. 

Sursă text: digi24.ro

Sursă foto: digi24.ro