Orban cere miniștrilor să definească, până la sfârșitul lunii, tipul de proiecte finanțabile din bani europeni: Avem la dispoziție fonduri la care nici nu am visat

​Premierul Ludovic Orban a solicitat miniştrilor, la începutul ședinței de Guvern, ca până la 31 iulie, să stabilească programele și tipurile de proiecte care pot fi finanțate prin fonduri europene. „Este o șansă uriașă. Avem la dispoziție fonduri la care nici nu am visat”, a spus Orban făcând referire la cele 80 de miliarde de euro de care România va beneficia în următorii ani. Premierul a mai afirmat că banii europeni sunt resursa financiară pe care se bazează Guvernul pentru programul de relansare economică.

„Îmi aduc aminte că am fost întrebaţi când am trecut suma de 100 de miliarde de euro de unde facem rost de banii ăştia? Acum toată lumea vede. Ştiam că aceşti bani vor fi disponbili pentru România”, a spus Orban.

Acesta a precizat că există garanţia în urma deciziei Consiliului European că România va beneficia de 80 de miliarde de euro, alocări din bugetul UE 2021-2027 și alocări din cadrul fondurilor de reziliență și recuperare din cadrul Next Generațion EU. De asemenea, România mai beneficiează de resurse din programul Sure, care finanțează măsurile active adresate angajaților, a mai spus Orban.

„Practic, în următoarea perioadă, pentru a putea accesa aceste resurse financiare care reprezintă o șansă uriașă pentru România va trebui să ne mobilizăm la maximum.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro