Ora de Sibiu: Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul ”Brukenthal”, pe care l-a ținut blocat 27 de ani

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă și poate fi ocupat de un titular. După o perioadă de aproximativ 27 de ani în care postul a fost rezervat, acesta s-a eliberat pentru că președintele României a depus cerere de pensionare, scrie Ora de Sibiu.

Administrația prezidențială a confirmat informația. „Domnul presedinte a initiat demersurile prevăzute de legislația în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă”, a precizat pentru G4Media Administrația prezidențială.

Klaus Iohannis a ținut postul de profesor blocat cât timp a fost inspector școlar general, primar al Sibiului și președinte. În tot acest timp, Colegiul Bruckenthal nu a putut organiza concurs pentru postul respectiv, ceea ce înseamnă că orele au fost susținute de profesori ne-titulari.

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost publicată luni, 29 aprilie, 2024. Printre acestea se regăsește și unul dintre posturile de profesor pentru disciplina Fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu predare în limba germană, ce constă în 18 ore, reprezentând o catedră completă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a confirmat pentru Ora de Sibiu că președintele României și-a depus cererea de pensionare pentru poziția de profesor de fizică, invocând limita de vârstă.

În 13 iunie, Klaus Iohannis împlinește 65 de ani, vârsta legală de pensionare.